Waar kan je gratis stock foto’s downloaden?

waar kan je gratis stockphotos downloaden?

Gratis stock foto’s zijn foto’s zonder rechten. Je mag deze vrij gebruiken op je website of in je drukwerk. Het is belangrijk om de rechten te controleren voor je een foto online zet. Je kan in de problemen komen als je een foto met rechten op je website zet zonder toestemming van de maker van de foto. Er zijn gelukkig verschillende websites met gratis stock foto’s. Je kan hier foto’s downloaden om te gebruiken in drukwerk of als vulling van je website.

Freeimages.com

De website stond eerst bekend als stock.hu, maar is inmiddels alweer een paar jaar online onder de naam Freeimages. Je vindt hier miljoenen foto’s zonder rechten die je vrij op je eigen website mag gebruiken. Dit is natuurlijk ideaal voor het vullen van je website. Je mag de foto’s zowel voor privé als commercieel gebruik op je website plaatsen.

Stockvault

Kon je geen foto vinden bij Freeimages.com? Dan kan Stockvault een oplossing zijn. Je kan hierbij zoeken tussen een paar miljoen afbeeldingen. Elke dag wordt het aanbod aangevuld met nieuwe afbeeldingen. De collectie is de afgelopen jaren flink gegroeid en je komt hier regelmatig een leuke afbeelding tegen.

RGBStock

RGBStock is ook een prima website om rechten vrije afbeeldingen te downloaden. Een leuk pluspunt is dat de website o.a. werkt met een team Nederlandse fotografen. Zij leveren foto’s aan die je kan downloaden om op je website te zetten. Uiteraard is dit volledig rechtenvrij en kan je er zelf niet door in de problemen komen.

Freepik

Freepik is een website in samenwerking met Shutterstock. Shutterstock heeft ook een groot aanbod met rechten vrije afbeeldingen. Het enige verschil is dat je hier wel voor moet betalen. Bij Freepik kom je de gratis selectie tegen die je kan gebruiken om op je website te zetten. Naast foto’s voor je site kom je er ook veel PSD bestanden en vectoren tegen om mee aan de slag te gaan.