Hoe rijk is Elon Musk?

Hoe rijk is elon musk vermogen

Elon Musk is vooral bekend als de oprichter van Tesla en SpaceX. Iedereen weet dat de ondernemer ongelofelijk rijk is geworden. Maar hij is niet alleen met Tesla en SpaceX rijk geworden. Z’n rijkdom wist hij al jaren geleden te vergaren.

Jonge Elon Musk werd al vrij jong rijk

Elon Musk is al vanaf jongs af aan een rasechte ondernemer. Hij is geboren in Zuid-Afrika en begon al met ondernemen toen hij 12 jaar oud was. Hij ontwikkelde z’n eerste videospel en wist het voor 500 dollar te verkopen. Hij kreeg hiermee de smaak te pakken en in 1995 ontwikkelde hij de eerste online Gouden Gids. Z’n vader investeerde in dit project 28.000 dollar. Musk was inmiddels 24 en verhuist naar Amerika. 4 jaar later bleek het bedrijf een gat in de markt en werd het verkocht aan Compaq voor 307 miljoen dollar. Daarna besloot Musk een online bank X.com op te richten. Dit systeem werd later omgedoopt in Paypal en Musk was de grootste aandeelhouder. In 2002 werd het systeem voor 1,5 miljard dollar gekocht door Ebay. Musk kreeg hier 180 miljoen voor betaald. Met dit geld besluit hij start-up SpaceX op te richten.

Maar hoe rijk is Elon Musk nu echt?

Elon Musk is slim en intelligent en weet daardoor diverse projecten zelfstandig op te zetten. Z’n vermogen wordt daarmee geschat op $ 20 miljard. Een groot deel van het geld wist hij te verdienen door te investeren in andere bedrijven en vastgoed. Elon Musk zou alleen al voor $ 70 miljoen aan huizen in z’n bezit hebben. Voor z’n vermogen werkt Elon Musk knetterhard. Hij heeft sinds 2002 geen vakantie meer genomen en hij is altijd aan het werk. Dankzij uitstekende ideeën is hij uiteindelijk zo rijk geworden. Daarbij geeft hij vrijwel geen geld uit, waardoor z’n vermogen blijft groeien.