Alles over de Chromecast

allles over de chrome cast

De Google Chromecast is een multimediaspeler die je tussen je televisie in kan zetten. Je kan hiermee een televisie die nog niet smart is eigenlijk smart maken. Het apparaatje is niet groter dan een USB stick en kan je direct op je televisie aansluiten. De installatie is vrij eenvoudig en stelt niet meer voor dan de Chromecast in je tv stoppen. Daarna krijg je toegang tot heel veel mogelijkheden op je televisie.

Smartphone verbinden met je Chromecast

Je kan je smartphone koppelen aan je Chromecast. Hierdoor kan je op je televisie direct foto’s en filmpjes delen. Je kan ze direct naar de Chromecast sturen en zo op je televisie de filmpjes zien. Dit is extra leuk als je net op vakantie bent geweest. Als familie langs komt voor de vakantie foto’s dan deel je die direct via de Chromecast.

Netflix kijken via de Chromecast

Is jouw televisie nog niet slim genoeg om Netflix erop te installeren? Dan kan je de Chromecast hiervoor gebruiken. Je kan de app van Netflix installeren op je smartphone. Vervolgens verbind je de smartphone met Chromecast en selecteer je de app. De films en series worden direct gestreamed via de app. Zo kan je direct alle leuke filmes en series streamen.

Gamen via je televisie

Op je smartphone kan je tegenwoordig verschillende games installeren. De meeste games op je Android smartphone hebben een zogenaamde Chromecast optie. Je kan de games daardoor op een grote televisie spelen zonder dat het ten kosten gaat van de kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan Angry Birds of Cast Bowling. Het wordt extra leuk om deze spellen via de televisie te spelen. Zo heb je geen console meer nodig om te gamen.

Muziek delen met meerdere personen

Speel samen met je vrienden voor DJ met de Chromecast. Tijdens een feestje kan je meerdere mobiele apparaten toegang verlenen. Ze kunnen audiobestanden via de Chromecast delen. Chromecast maakt een wachtrij en speelt de muziek om de beurt af. Zo kan je samen dj op een feestje spelen.