Zo blokkeer je ongewenste e-mails

zo blokkeer je ongewenste mail

Er is niets vervelender dan SPAM ontvangen in je e-mailbox. Of mailtjes van personen die je liever niet ontvangt. Het kan de moeite waard zijn om ongewenste e-mails te blokkeren. Ongewenste e-mails blokkeren kan op verschillende manieren. Dit is afhankelijk van de e-mailprovider die je gebruikt.

Blokkeren van e-mails via Gmail

Open het ongewenste mailtje of selecteer het ongewenste mailtje. Je ziet bovenaan het uitroepteken staan. Met dit icoontje geef je aan dat het om SPAM gaat. Je kan eventueel ook klikken op meer. Je kan hierin aangeven dat je dit soort berichten voortaan standaard wil blokkeren. De SPAM filter van Gmail blokkeert nu in de toekomst automatisch dit soort mailtjes.

Blokkeren van e-mails via Outlook

Klik met je rechtermuisknop op het ongewenste mailtje. Je kan nu klikken op rgel maken en bepaalde onderwerpen standaard blokkeren. Het is ook mogelijk om te klikken op verwijderen naar de inbox ongewenste e-mails.

Blokkeren van e-mails in Outlook

Klik met je rechtermuisknop op het ongewenste mailtje. Klik hier op ongewenste e-mail en daarna op afzender blokkeren. Je kan ook klikken op regels en hier krijg je nog meer opties om dit soort mailtjes ook in de toekomst te blokkeren.

Ga voor een extra SPAMfilter

Als je gebruik maakt van Outlook, dan zit hier een standaard SPAMfilter ingebouwd. Deze zorgt voor een aardige bescherming tegen ongewenste e-mails. Maar soms kan dit onvoldoende zijn voor bepaalde mailtjes. Je kan dan het niveau van je SPAM filter verhogen. Het is afhankelijk van het jaar Outlook dat je gebruikt hoe je dit het beste kan uitvoeren.

Probeer SPAM te voorkomen

Helaas als je eenmaal op de lijst staat kan je plat gespamt worden door zogenaamde bedrijven. Probeer daarom kieskeurig te zijn met de plekken waar je een e-mailadres achterlaat. Zet je e-mailadres ook nooit openbaar op het internet. Als je wel gespamt wordt kan je hier een melding van maken. SPAM is verboden en mag niet zomaar misbruikt worden. Door een melding te maken kan je dit soort bedrijven aanpakken.