Richt jouw woonkamer in met deze tips

Ga je verhuizen, of is jouw woonkamer toe aan een make-over? Het inrichten van een nieuwe of bestaande woonkamer kan best lastig zijn. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen, want met de onderstaande tips is een nieuwe inrichting zo gepiept. Lees je mee?

1. Kies een kleurenpalet

Vier spierwitte muren in de woonkamer is nogal saai. Om wat meer warmte en sfeer te creëren in de woonkamer is het belangrijk dat je de muren een kleur geeft. Toch zit er behoorlijk wat verschil in kleuren. Je wil natuurlijk niet een kleur uitkiezen die een onrustig gevoel bij jou naar boven haalt. Kies daarom voor een warm kleurenpalet dat past bij jouw stijl, bijvoorbeeld taupe of terracotta. Houd wel altijd rekening met de meubels die in jouw woonkamer komen te staan. Wanneer de meubels niet matchen bij de kleur op de muur is dat een gemiste kans.

2. Voeg kunst toe

Wil jij een persoonlijke touch aan jouw woonkamer toevoegen? Dan kun je eens nadenken over een kunstwerk. Kies voor een kunstwerk dat goed past bij de kleuren op de muur en de meubels en het kunstwerk wordt dé eyecatcher in jouw woonkamer. Bovendien zorg jij ervoor dat jouw woonkamer nooit saai oogt met een goed kunstwerk aan de muur. Je kunt bij een kunstuitleen terecht voor talloze kunstwerken. Je kunt hier kunstwerken huren, maar wanneer jij zeker weet dat het kunstwerk goed matcht in jouw interieur kun je ook kunst kopen. Het is maar net wat jij prettig vindt.

3. De woonkamer groter laten lijken

Het mooie aan het inrichten van de woonkamer is dat je eigenlijk alle kanten op kunt. Je kunt helemaal jouw eigen stijl toevoegen en je kunt zelfs de woonkamer optisch groter laten lijken. Hoe je dat doet? Simpel, want kies in eerste instantie niet voor een te donkere kleur op de muren. Vier zwarte muren doet kleiner lijken dan vier lichte muren. Bovendien kun je de nadruk leggen op de hoogte: hoge smalle kasten, hoge vazen en gordijnen van het plafond tot aan de vloer.

4. Raamdecoratie

We benoemden net al dat je een woonkamer groter kan laten lijken door voor gordijnen te kiezen die van het plafond tot de vloer gaan. Maar je kunt ook kiezen voor gordijnen die passen bij jouw stijl. Zo zien we bij landelijke interieurs vaak vouwgordijnen terug en bij moderne interieurs strakke jaloezieën. Het is belangrijk dat er goed over nadenkt voor welke raamdecoratie jij gaat, want raamdecoratie zorgt voor sfeer in huis. Bovendien dempt raamdecoratie het holle geluid in de woonkamer.