6 daguitstappen in de omgeving van Barcelona

Barcelona heeft ontzettend veel te bieden. Zo vind je er talloze kunstwerken van Antoni Gaudí, kun je souvenirtjes kopen aan de Ramblas en je kunt natuurlijk verkoelen aan het strand. De stad kan zelfs zo overweldigend zijn, dat mensen vaak even willen ontsnappen aan de grote stad en op zoek gaan naar andere plekjes in de omgeving. En dat kan maar al te goed, want in regio Barcelona valt veel te zien. Hieronder praten we je bij.

Bezoek badplaats Sitges

Op een uurtje rijden met de auto of een halfuur met de trein vanaf Barcelona vind je zon, zee en strand. Sitges staat namelijk bekend om haar vele stranden waar je heel wat uurtjes kunt vertoeven. Naast dat je er kunt zonnen, is Sitges ook een schattig plaatsje om eens doorheen te struinen. Het heeft namelijk een gezellige boulevard, een leuk centrum en bovendien heeft het villa’s aan de kant van de kust. Sitges is daarom de perfecte plek om even tot rust te komen van de hectiek in de grote stad Barcelona.

Ontdek de kunst van Dalí

Vanaf Barcelona vind je op anderhalf uur rijden Figueras. Dit is het stadje waar kunstenaar Salvador Dalí is geboren. Dat is dan ook waar het stadje vooral bekend om staat. Ook staat hier een enorm museum van de kunstenaar die je zeker niet mag overslaan als je in Figueras bent. Alleen het gebouw zelf al is indrukwekkend genoeg, maar gelukkig is binnen in het museum ook veel te zien. Zo is het museum gevuld met wel 1500 kunstwerken van Dalí. Bovendien is dit het meest bezochte museum van heel Spanje. Het Dalí Museum bezoeken is dan ook echt een aanrader. Het museum is het hele jaar door geopend, behalve op kerstdag, nieuwjaar en maandagen. In het hoogseizoen is het museum ook op maandag geopend.

De mysterieuze berg Montserrat

Niet heel ver van Barcelona vind je het plaatsje Montserrat. Bijzonder aan dit plaatsje zijn de mysterieuze bergen. Deze bergen hebben een voor een zo’n aparte vorm, dat het lijkt alsof het allemaal vingertoppen zijn. Het is zeker de moeite waard om dit bijzondere fenomeen te zien, te bewandelen én te beklimmen. En als je dan toch in Montserrat bent, bezoek dan ook het klooster van Montserrat. Dit klooster staat er al sinds de elfde eeuw en is nog steeds een belangrijke plek in Spanje. Jaarlijks komen hier miljoenen mensen op af en we kunnen dus wel zeggen dat dit een van de leukste dagtrips is in de omgeving van Barcelona. Tegenover het klooster vind je een museum met kunstwerken van onder andere Dalí en Picasso.

Historisch Girona

Net voor Figueras vind je Girona. Deze stad kent een grote geschiedenis, want het werd zo’n 25 keer belegerd. Gelukkig staan er nog steeds prachtige gebouwen van jaren terug die je kunt bewonderen. Bezoek daarom ook zeker de vele pleinen omringd door mooie gebouwen. Het is geen grote stad, maar wel een prima stad om jouw dag mee te vullen. Er valt namelijk genoeg te zien. Naast de mooie pleinen en gebouwen kent deze stad ook prachtige bruggen die de stad met elkaar verbinden. 

Feesten en meer in Lloret de Mar

Ook de badplaats Lloret de Mar behoort tot de daguitstappen Barcelona. Vooral voor diegene die een feestje wil meepakken is Lloret de Mar een topplek. Je vindt hier verschillende bars, clubs en kroegjes. Maar naast het uitgaangsleven heeft Lloret de Mar nog veel meer te bieden. Zo heeft de stad een enorm strand waar je lekker kunt genieten van de zon. Je kunt hier ook een kajaktocht boeken waarbij je de baaitjes en kliffen van dichtbij kunt bekijken. Ook het centrum van Lloret de Mar is leuk voor een middagje shoppen. Daarnaast heeft Lloret de Mar een aantal bezienswaardigheden, zoals de Església de Sant Romà: een katholieke kerk gebouwd in opvallende architectuur. Al met al is Lloret de Mar veel meer dan alleen de uitgaansplek. 

Tarragona

Een van de hoogtepunten in de buurt van Barcelona is Tarragona. Het is iets meer dan een uur rijden vanaf Barcelona en je zult meteen merken dat deze stad veel te bieden heeft. Het is een en al historie: het heeft een Romeins amfitheater, Romeinse opgravingen en een prachtige kathedraal. Ook heeft Tarragona een oud centrum met meerdere UNESCO-monumenten. Naast geschiedenis staat Tarragona bekend om de vele restaurantjes en het prachtige zandstrand. Wanneer je op zoek bent naar meer roering moet je zeker het Plaça de la Font opzoeken: een enorm plein waar meerdere cafés en restaurants zijn gevestigd.