Waarom een bezoekje aan Rome echt de moeite waard is

Ben je al wel eens in Rome geweest? Wanneer je andere mensen erover hoort, zeggen ze vaak dat het tegenvalt. Het zou er veel te toeristisch zijn en de bezienswaardigheden zijn niet wat je er vooraf van verwacht. Laat ze maar lekker praten: Rome moet je echt in ieder geval éénmaal in je leven bezoeken. Al is het maar om er zelf naderhand een oordeel over te kunnen vellen. Maar geloof ons, het is beslist de moeite waard. We geven je hier een aantal redenen voor een tripje naar de Italiaanse hoofdstad.

De highlights in Rome

Zeggen we Rome dan zeggen we het Colosseum. Dit imposant grote amfitheater is immens populair bij toeristen over de hele wereld. Wanneer je hier rondloopt zie je zo het strijdtoneel tussen gladiatoren en de wilde dieren voor je. Bezoek ook de catacomben of de Belvedère, de bovenste ring van het Colosseum. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht. Naast het Colosseum ligt het Forum Romanum. Dit was in de tijden van het oude Rome het kloppende hart van de stad. Hier vind je restanten van tempels en afgebrokkelde zuilen met in het midden een groot plein. De beroemde Romeinse keizer Julius Caesar is hier gecremeerd dus je kunt hem nog een laatste eer bewijzen.

Muntje gooien voor het goede doel

Op een klein pleintje, verstopt tussen hoge gebouwen, vind je in Rome de Trevifontein. Al is de fontein misschien moeilijk te vinden, je kunt gewoon op het geluid afgaan. Het bulderende water dat uit de prachtig ontworpen sculpturen stroomt is namelijk al van ver te horen. Volgens de legende moet je met de rug naar de fontein gekeerd een muntje met je rechterhand over je linkerschouder in de fontein mikken. Volgens de mythe keer je daarmee ooit nog weer terug naar deze prachtige stad. Dagelijks wordt er veel geld uit de fontein gevist wat wordt geschonken aan het Rode Kruis van Rome.

Heerlijk slenteren door de stad

In Rome kun je urenlang ronddolen en kijk je de ogen uit met al het fraais dat er te zien is. Zorg er wel voor dat je regelmatig drinken tot je neemt want vooral in de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn in de Italiaanse hoofdstad. Laat daarom bidons bedrukken die je kunt vullen met verkoelend water. Ook kan je drinkflessen bedrukken en deze weggeven aan andere Rome-toeristen. Wanneer je nog even aan je conditie wilt werken moet je beslist de 138 tellende treden van de Spaanse Trappen beklimmen. Eenmaal boven word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over Rome.

Op bezoek bij de paus

Midden in Rome ligt het kleinste staatje ter wereld, Vaticaanstad. Daar kun je de Sint-Pietersbasiliek bekijken, de grootste kerk ter wereld. Verder kun je er de Vaticaanse musea en tuinen bezoeken en het beroemde Sint Pietersplein. Met een beetje geluk maak je daar een gebedsdienst of een audiëntie van de paus mee. Kortom: Rome is écht de moeite waard om te bezoeken!