Hoe rijk zijn poker pro spelers?

De afgelopen jaren is poker uitgegroeid tot een sport. In Nederland was hier veel om te doen. Officieel moest over poker kansspelbelasting betaald worden. Maar uiteindelijk na een aantal rechtszaken werd besloten dat poker een sport is en geen kansspel. Sommige spelers kregen het voor elkaar om heel veel geld te verdienen met een potje poker. Maar hoe rijk zijn de pro spelers nu echt geworden van een potje poker? De rijkste pro spelers hebben we voor je op een rijtje gezet.

Jorryt van Hoof

De beste Nederlandse pro poker speler is Jorryt van Hoof. Hij staat op 1 als de beste pro speler van Nederland. Daarnaast staat hij in de top 200 beste pro poker spelers ter wereld. Hij zou in totaal $ 5,7 miljoen bij elkaar gespeeld hebben in z’n poker carrière. De Nederlander woont in Eindhoven en speelt elke maand een aantal toernooien. In 2019 wist hij nog de Master Classics of Poker in Amsterdam te winnen. Hij ging naar huis met een geldprijs van $ 181.000.

William Alex Foxen

William Alex Foxen is een Amerikaanse pokerspeler en staat op dit moment op de lijst als beste poker speler ter wereld. De Amerikaan wist in zijn carrière $ 16,8 miljoen bij elkaar te spelen. Hij speelt toernooien over de hele wereld en verdiend hiermee geld en punten voor z’n ranking. Vanwege z’n positie krijgt hij regelmatig gratis geld om te gokken. Hij hoeft dus als poker speler niet langer meer z’n eigen geld in te zetten. Als speler plaatst hij zich vaak online voor de grote toernooien. Daarna kan hij aan de slag om het toernooi ter plaatsen te winnen. 

Stephen Chidwick

Stephen Chidwick was ooit de beste pokerspeler ter wereld, maar staat nu op de tweede plek. Overigens heeft de Brit als Pro Poker speler veel meer geld gewonnen dan de nummer één. Hij speelt zowel online als offline in het casino. In totaal wist hij $ 33 miljoen bij elkaar te spelen. $ 5 miljoen hiervan werd online bij elkaar gespeeld. De rest van het geld wist hij bij elkaar te spelen tijdens evenementen wereldwijd.

Timothy Adams

De beste Canadese pokerspeler op dit moment is Timothy Adams. Hij staat in de top 5 beste poker spelers ter wereld. In z’n carrière wist hij al $ 24 miljoen bij elkaar te spelen. Hij speelt wereldwijd toernooien en is ook regelmatig in Europa te vinden. In maart 2020 speelde hij nog een groot pokertoernooi in Sochi mee. Hij kocht zich in voor $ 250.000 en won het toernooi. Hierdoor ging hij naar huis met $ 3,6 miljoen in slechts 3 dagen tijd.

Kan iedereen een Pro poker speler worden?

Poker is zoals we het al eerder gezegd hebben echt een sport. Als speler moet je dus aanleg en talent hebben. Maar het is vooral belangrijk om veel te oefenen. Online kunnen spelers oefenen zoals de meeste poker spelers ooit begonnen zijn. Met een beetje geluk groei je straks ook uit tot een pro speler. Maar dit betekent wel dat je echt de hele dag bezig moet zijn met online poker.