Waarom jij ook zou moeten kiezen voor glasvezel

Altijd een stabiele internetverbinding, dat is mogelijk wanneer je kiest voor glasvezel. Maar daar blijft het niet alleen bij. Glasvezel heeft namelijk nog veel meer voordelen dan dat en ook jij kunt kiezen voor glasvezel, mits het natuurlijk in jouw omgeving is aangesloten. Waarom jij ook voor deze razendsnelle internetverbinding moet kiezen, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Stabiel internet

Zoals net al werd benoemd heb je bij glasvezel altijd een stabiele internetverbinding. Je kunt met een glasvezel abonnement dus eigenlijk vaarwel zeggen tegen storingen en haperingen. Ideaal voor als je vaak thuis aan het werk bent, of in je vrije tijd wil gamen. Ook als je met meerdere personen in huis woont en zij allemaal gebruikmaken van het internet, is er alsnog een stabiele internetverbinding mogelijk met glasvezel.

2. Dezelfde up- en downloadsnelheid

Daarnaast kent glasvezel nog een ander groot voordeel: de up- en downloadsnelheid is gelijk. Een video uploaden op social media en tegelijkertijd jouw favoriete muziek downloaden: het gebeurt allemaal even snel. En dat is prettig, want glasvezel is tot nu toe de enige internetverbinding die dat mogelijk maakt. Bij de kabel en DSL is de uploadsnelheid namelijk lager dan de downloadsnelheid.

3. Veel keuze wat betreft providers

Zit je eraan te denken om een glasvezelabonnement af te sluiten? Dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken bij welke provider je dit kunt afsluiten. Veel providers bieden namelijk glasvezel aan. Zo is er altijd wel een geschikte provider bij jou in de buurt te vinden die glasvezel kan aanbieden. Dat betekent dat een internet provider vergelijken ook zo gepiept is. Vaak heb je bij deze providers ook nog verschillende glasvezelabonnementen: het ene abonnement is inclusief bellen en tv, terwijl je bij het andere abonnement een hogere internetsnelheid kunt selecteren. Je weet wat ze zeggen: de keuze is reuze! 

Overstappen maar

We benoemden het net al even kort: nog niet in iedere stad is glasvezel beschikbaar. Voordat je enthousiast bent geworden over glasvezel is het dus belangrijk om te checken of glasvezel überhaupt wel bij jouw woning beschikbaar is. Is dat wel het geval? Dan kun je overstappen. 

Overstappen van internetabonnement is zo gedaan: je kunt ook gebruik maken van een overstapservice, waarbij de nieuwe provider jouw oude abonnement opzegt. Check wel de opzegtermijn van jouw oude provider. Vaak is dit een maand, maar controleer voor de zekerheid of dat bij jou ook het geval is.